11 страв, які завжди нагадуватимуть про Канаду

6 Вересень, 2017 - 14:11

Кажуть, аби дізнатися про країну, варто спробувати її традиційні страви. Звісно, канадську кухню не можна назвати серед популярних в світі. Та й навряд чи знайдеться людина, здатна назвати хоча б три канадські страви. Та попри це Канада таки може похвалитися певними кулінарними родзинками, які СВІТUA разом з порталом vancouverok пропонує спробувати.

Туртьєр

Ця страва - коріний представник Французької Канади, з'явилась вона приблизно 1600 року. Кажуть, що цей дивний пиріг взяв свою назву від судна, на якому його вперше спекли. Зазвичай туртьєр начиняють свиним та телячим фаршами з великою кількістю трав та прянощів. Та в деяких прибережних містах в якості начинки використовують рибу. Цю ситну страву зазвичай вживають на Різдво та Новий рік, хоча в магазинах Квебеку його запаси присутні протягом усього року.

Путін (наголос на другий склад)

Це одна з багатьох кулінарних перлин, які прийшли з Французької Канади. Путін, напевно, одна з найдивніших та специфічних страв країни. Кілька великих міст у Квебеці сперечаються за право називатися першими, хто вигадав цю відому страву (або гарнір) у 1950-х роках. Справжній путін - це картопля-фрі під перченою м'ясною підливкою з сирним печивом.

Коктейль "Цезар"

Винайдений 1969 року керуючим рестораном Волтером Челлом, цей коктейль став надзвичайно популярним у наші дні. Одна з компаній стверджує, ніби щоденно продає 350 мільйонів (!) коктейлів "Цезар". Його ключовими інгредієнтами є сік кламато, горілка, соус Ворчестер та солоні береги склянки.

Бівер Тейлс

Коротко кажучи, це плаский пончик без дирки. Бівер Тейлс є найхарактернішою канадською стравою. Рецепт передавали в родині Грема Гукера протягом кількох поколінь, проте лише 1978 року він став надбанням широкої аудиторії. За рік Грем Гукер відкрив свою першу точку продажу Бівер Тейлс в Оттаві, аби роздавати смаколики, які можна подавати з цукром, шоколадною пастою та іншими солодощами.

Гороховий суп

Аби відзначити 400 річницю мандрів французького дослідника Самуеля де Шамплена, мер Оттави Марк Майрон надихнувся ідеєю дізнатися, чим харчувався де Шамплен та інші мешканці, коли вони осіли на новій землі. Виявляється, їх можна назвати "першовідкривачами" горохового супу - класичної страви Французької Канади. Дослідники використали в'ялене м'ясо та висушений горох, які залишалися свіжими під час тривалих мандрів, на відміну від овочів, які росли на їх новій землі. В результаті цією багатовіковою стравою насолоджуються й сьогодні.

Батончики Нанаймо

Цей смачний тришаровий десерт роблять з крихти, масляного глазуру зі смаком ванилі та подрібненого шоколаду. Його точне походження не відоме, проте рецепт схожого десерту, названого "шоколадним квадратом", можна знайти в книзі "Помічник для леді в лікарні Нанаймо" 1952 року. За рік вийшла в друк кулінарна книга з першим, як вважають, рецептом десерту "Батончики Нанаймо".

Вершковий тарт

Цей багатий та неперевершений смаколик вважається однією з головних страв ранньої канадської кухні. Його історію можна прослідкувати до межі століть. Десерт складається з ніжної хрусткої корки та м'якої начинки з вершкового масла, цукру та яєчної суміші. Постійно точаться дебати про те, чи варто додавати родзинки.

Копчене монреальське м'ясо

Копчене м'ясо в Монреалі - це щось на кшталт делікатесного продукту, виготовленого шляхом засолювання та витримки телячої грудинки у травах. Грудинку лишають на тиждень, аби вона просочилася смаками, потім її коптять гарячим способом й, нарешті, піддають впливу пари, аби довести до готовності.

Хліб Беннок

 

Беннок - це плаский квашений з розпушувачем хліб без дріжджів, який з'явився в Шотландії. Він вже давно є одним з головних продуктів перших народів, елементом кухні інуїтів та метисів.

Канадський бекон

Те, що в Канаді відоме під назвою "бекон peameal", в усьому світі називається "канадським беконом". На відміну від традиційного бекону, який робиться зі свиних боків, канадський бекон - це корейка, засолена та запанірована в кукурудзяному борошні. На початку століття Канада експортувала свій бекон до Англії, де його не вистачало. Тоді його завертали в жовтий горох для зберігання, але з часом стали панірувати в кукурудзяному борошні.

Кленовий сироп

Фото: vancouverok.com.

Канада виробляє майже три чверті кленового сиропу в світі. Й він може використовуватися не лише для того, аби поливати млинці. Спробуйте використати його в якості підсолоджувача або надайте за його допомоги чарівного аромату бекону.

Реклама

тема

Актуальне порівняння німецьких підприємств на інтернет-платформі Kununu показало, на яких підприємствах співробітники задоволені своєю зарплатою. За результатами дослідження стал
Економити на товарах та послугах у Німеччині можна цілий рік. Потрібно просто знати деякі хитрощі.

новини

13:35
Uber оголосив про припинення роботи в Барселоні.
13:24
Витік газу стався у квартирі багатоповерхового будинку. Загинуло семеро людей.
22:58
У трьох штатах через негоду оголосили режим надзвичайного стану.
20:25
Одна людина загинула, ще 6 дістали поранення.
20:19
На узбережжі Франції знайшли декілька подушок від сидінь літака Piper Malibu, який зник над Ла-Маншем 22 січня.
17:35
Американський регулятор навряд чи ризикне підвищити ключову ставку.
07:57
У Північній Ірландії ураган "Доріс" став причиною отриманих ушкоджень декількох дерев на алеї, де знімали відомий серіал "Гра престолів".
07:36
Відео, на якому видно момент вибуху в житловому будинку у Гаазі, що стався в неділю, 27 січня, з'явилося в Інтернет.
07:12
У китайській провінції Хунань стратили чоловіка, якого засудили за вбивство 15 осіб.
00:48
Директор Нацрозвідки США Ден Коутс у вівторок, 29 січня, заявив, що напружені відносини між Вірменією та Азербайджаном через ситуацію навколо Нагірного Карабаху здатні стати причиною великомасштабного конфлікту, до якого може бути залучена і Росія.
Орфографічна помилка в тексті:

Надіслати повідомлення про помилку автору?
Ваш браузер залишиться на тій же сторінці.