Українка, яка відкрила успішний бізнес в Канаді, поділилася секретами успіху

Значення англійського слова “кейтеринг” (catering від cater – “поставляти провізію”, тобто надання послуг з організації харчування в приміщенні чи сервіс на виїзді), мабуть, мало відоме україномовному загалу, приміром, як слово “троянда” англомовному люду. Проте в Торонто та його околицях компанія “Троянда кейтеринг” на слуху, її послугами залюбки користуються під час проведення урочистих прийомів, бенкетів тощо, а все завдяки старанню та бездоганній репутації власниці цього бізнесу Ганні Романюк, пише razom.media.

Сьогодні з огляду на великий досвід роботи пані Ганусі (так її з любов’ю називають майже всі знайомі) у сфері кейтерингу, її вроджене відчуття гармонії смаків, глибоке знання різних кухонь світу, вміння складати меню і дивувати найвибагливіших клієнтів не піддається сумніву високий рівень надання послуг “Трояндою”, але чверть століття тому, коли жінка починала свою справу, не все було таким безхмарним.

Народилася Ганна в чарівному селі Тюдів, що на Івано-Франківщині, у багатодітній родині Яремчуків. Пізніше жила і навчалась у Калуші, а трудову кар’єру розпочинала у Франківську (працювала у відділі кадрів швейної фабрики), куди її забрав брат. У Канаді вперше побувала, гостюючи у дядька, а наприкінці квітня 1986 року переїхала сюди назавжди.

Нелегкими видалися для неї перші роки в Канаді, радо бралася за будь-яку роботу, з тих чи інших причин змінювала, а в 1995-у, втративши останню, почала думати, чим зайнятись далі. Як на біду, ще й подружнє життя не заладилось, а треба ж було давати раду дітям (їх, до речі, у пані Ганни п’ятеро, а тепер вже й двоє внуків). Жінці й зараз важко подумки повертатись у той час неймовірних випробувань для неї, коли опускалися руки від відчаю і безвиході, але любов до дітей, турбота про них і почуття відповідальності за їхнє майбутнє допомогло Ганусі вистояти перед труднощами.

Саме тоді у неї зароджується ідея власного бізнесу щодо надання послуг харчування, тож, щонайперше, треба було ґрунтовно вивчити цю сферу. Вона працювала в різних ресторонах і на різних позиціях, її там цікавило все, навіть найдрібніше: організаційна складова, фінанси, нюанси сервісу, а найбільше, зрозуміло, кухня. Самотужки з ентузіазмом вивчала і, як губка, вбирала знання, пов’язані з різними кухнями світу, техніками готування традиційних страв і т. д..

За деякий час склала меню і пішла на засідання ради директорів Культурного центру ім. святого Володимира, де запропонувала свої кейтерингові послуги, відтоді почала обслуговувати всі урочистості, які відбувалися в банкетному залі Центру. Так з’явився кейтеринг “Троянда”, названий цим красивим словом як спомин про однойменне кафе – улюблене місце зустрічей великої родини пані Ганни в Івано-Франківську.

Пізніше отримала запрошення від церкви святого Йосипа в Оквіллі на обслуговування подій в їхньому банкетному залі. З особливою теплотою згадує вона роки роботи в ресторані “Золотий лев” відразу після його відкриття та з яким неперпінням чекали тоді в громаді на український заклад такого типу.

“Без мого чудового колективу, без моїх дітей та підтримки багатьох добрих людей “Троянда” не квітла б усі ці роки, – говорить пані Романюк. – Головне в роботі моїй і всієх працівників компанії – це надання не просто якісних, а супер якісних послуг”. Ті, хто знайомий з пані Ганною, погодяться, що важливою складовою успішної діяльності “Троянда кейтеринг” є як компетентність, так і особистісні риси її власниці – жінки мудрої і працьовитої, життєлюбної та відкритої, сумлінної, вимогливої і відповідальної, в якої ніколи слово не розходиться з ділом. Сьогодні Ганна Романюк по праву може пишатися своєю “Трояндою”: високою майстерністю кухарів-професіоналів та згуртованістю і злагодженістю команди кейтеринг-сервіса, які не тільки добре знають, але й люблять свою роботу, не забуваючи про індивідуальний підхід та шанобливе ставлення до кожного клієнта.

Варто наголосити на тому, що пані Гануся охоче бере в свою команду українців, зокрема новоприбулих, усіляко їм допомагає, не скупиться на добре слово чи пораду, а тих, хто хоче зайнятися бізнесом, підтримує, радить не боятися, хоч, як сама каже, зараз приїздять у Канаду небоязкі молоді українці – освічені, прагматичні, рішучі й амбітні.

Реклама

Читайте також:

тема

Існує три головних шляхи, аби стати громадянином Великої Британії: за народженням, шляхом реєстрації або шляхом натуралізації, повідомляє СВІТU
Із виразною зовнішністю, ростом 196 сантиметрів і кремезною статурою – Майк Мазуркі був справжньою знахідкою для голлівудських режисерів, пише

новини

Орфографічна помилка в тексті:

Надіслати повідомлення про помилку автору?
Ваш браузер залишиться на тій же сторінці.