У Польщі з'явилася нова дуже вигідна галузь роботи

2 Жовтень, 2017 - 16:32

Національна цукрова спілка хоче використати відміну лімітування виготовлення цукру в ЄС для збільшення виробництва і експансії на європейські та світові ринки – повідомила агентству «PAP» речниця спілки Сандра Маліновська, пише monitor-press.info

«Ми беремо в розрахунок більш важку фінансову ситуацію на найближчий сезон, але ринок цукру після початкових коливань повинен стабілізуватися і тоді ті виробники, які використають період лібералізації ринку для укріплення своєї ринкової позиції, стануть бенефіціарами хорошої кон’юнктури», – підкреслила речниця.

Від 1 жовтня цього року втрачають свою чинність квоти ЄС на виробництво цукру. Лібералізації виготовлення домагалися насамперед конитерські фірми, які розраховують на спад цін цієї сировини. Польща виступала проти рішення Європейської комісії про відміну лімітів. До цього моменту кожна зі спілок мала ліміт виготовлення, а цукор, який виготовлявся понад норму, треба було вивозити за кордон або скеровувати на неспоживчі цілі. Ліміт виготовлення цукру для Польщі становить 1,4 млн тон, тоді як національні потреби становили близько 1,7 млн тон, що означало, що Польща мусила купувати цукор за кордоном.

Національна цукрова спілка запевнює, що вона вже кілька років готувалася і далі готується до наслідків лібералізації ринку цукру. Зараз у спілці працює сім цукроварень: Добжелін, Ключево, Краснистав, Крушвіца, Мальборк, Накло, Вербковіце. Спілка багато років інвестує у цукроварні, щоби виробничий процес був більш ефективним.

Зараз на всіх цукрових заводах Національної цукрової спілки (KSC) переробляється понад 60 тис.ю тон буряків на добу. Як оцінює KSC, виробництво цукру в цьому сезоні буде більшим, ніж у попередньому. Вважається, що буде вироблено 2,2 млн тон цього продукту. В ЄС у сезоні 2017/2018 виробництво цукру перетне позначку 20 млн тон, тоді як споживання знаходиться на рівні 17 млн тон.

«За такого великої переваги пропозиції над попитом цілком очевидним буде тиск на ціни, які без сумніву будуть нижчими за сьогоднішні», – зазначила Маліновська.

Також вона звернула увагу, що й ситуація на світовому ринку не дуже сприятлива для виробників цукру, оскільки ціни на білий цукор впали до 360 доларів за тону. У березні цього року цукор коштував приблизно 500 доларів за тону.

На думку директора Департаменту економічного аналізу банку BGŻ BNP Paribas Міхала Колеснікова, після відміни квотування ціни на цукор, принаймні у цьому сезоні, знизяться. Але це є наслідком світової тенденції, адже відношення попиту і продажу покращується. Світове виробництво цукру у зросте  і завдяки Бразилії, яка є найбільшим світовим виробником цієї сировини – зазначив експерт. Він теж додав, що цукор – це така сировина, яку можна довго зберігати і навіть при нижчих цінах його виробництво правдоподібно буде вигідним.

Реклама

Читайте також:

тема

Актуальне порівняння німецьких підприємств на інтернет-платформі Kununu показало, на яких підприємствах співробітники задоволені своєю зарплатою. За результатами дослідження стал
Економити на товарах та послугах у Німеччині можна цілий рік. Потрібно просто знати деякі хитрощі.

новини

18:48
У суботу смертник з саморобною вибухівкою підірвав себе перед виборчою дільницею, що була розташована у одній зі шкіл в північній частині столиці Афганістану Кабула, є загиблі
17:38
Влада Саудівської Аравії вважає, що журналіст Джамаль Хашоггі помер від задушливого захвату ззаду або удушення руками
16:25
Кілька тисяч людей вийшли на масові акції за незалежність Тайваню у столиці острова Тайбеї. Демонстранти вимагали провести референдум, щоб острів міг офіційно проголосити незалежність від Китайської Народної Республіки
Орфографічна помилка в тексті:

Надіслати повідомлення про помилку автору?
Ваш браузер залишиться на тій же сторінці.