Чим ласують на свята у Європі

11 Січень, 2017 - 16:53

Святковий період у різних країнах світу асоціюється із різноманітними смаколиками. 

"Різдвяне поліно" (Франція)

Майже у кожного французького кондитера - своя варіація цієї страви, пише портал vokrugsveta.com.

Польворони (Іспанія)

Мигдальні печива родом з Іспанії. Повітряними і ароматними польворони роблять молоко і кориця. 

Панетонне і пандоро ( Італія)

Ці два кекси відрізняються тільки тим, що в другому відсутні родзинки. Перший кекс родом з Мілана, другий - з Верони. У панеттоне додають також цедру цитрусових і мигдаль. А пандоро - це восьмикутна зірка, присипана цукровою пудрою. Італійці рідко печуть ці десерти вдома, тому що процес досить трудомісткий. Вони вважають, що краще купувати готові кекси, які, до речі, після свят, коштують дешевше, ніж хліб.

Різдвяний пудинг (Англія)

Оригінальність цієї страви полягає в тому, що його основні інгредієнти - алкоголь і сухофрукти. Перед подачею на стіл його можна підпалити, влаштувавши невелике шоу. Класичний пудинг готується близько восьми годин, тому англійці воліють купувати готові ласощі.

Реклама

Читайте також:

тема

Початок міграції до Об'єднаних Арабських Еміратів закладено наприкінці 1980-х років, коли в країну почали запрошувати спортивних фахівців з Радянського Союзу.
Мiлена Рудницька, доктор фiлософiї та голова Свiтового союзу українок, домоглася щоб справу Голодомору винесли на розгляд Лiги Нацiй та Мiжнародного Червоного Хреста, пише журнал

новини

Орфографічна помилка в тексті:

Надіслати повідомлення про помилку автору?
Ваш браузер залишиться на тій же сторінці.